Naturkartan

Med Naturkartan Växjö blir det enklare att hitta ut i naturen. Naturkartan finns både på webben och som app till mobilen.

I naturkartan kan du bland annat hitta löpslingor, vandringsleder, naturreservat samt grill- och badplatser. Växjö presenterar både stillsamma fågelskådningsplatser och mountainbike-områden för den som vill ha mer action.

Naturkartan är Växjö kommuns ambitiösa satsning för att samla alla naturupplevelser på en plats. Här finns inte mindre än cirka 470 platser, områden och leder för att njuta av friluftslivet. Naturkartan innehåller cirka 180 markerade leder för vandring, löpning, trailrunning och cykling. Allt från Sigfridsledens 10 mil till stigen i Asa naturreservat som är 400 meter lång.

Tillgänglighet

För varje plats som finns utmärkt i Naturkartan finns det information om det är rullstolsvänligt och om det går att ta sig fram med barnvagn. Det finns också uppgifter om parkeringsmöjligheter eller om det går lätt att ta sig med kollektivtrafk till platsen.

Hitta dina guldkorn

För den som gillar löpning finns sammanlagt 39 löprundor och 26 trailrunningrundor att välja på. Den som letar efter orörd natur har 26 naturreservat samt guldkornet Åsnens nationalpark att välja bland. Kommunen har också markerat ut grillplatser, toaletter och campingplatser.

Platserna som finns med i Naturkartan har rikligt med bilder. Många är exklusivt tagna för lanseringen 2017 och fler läggs till efterhand.

Varje plats har, förutom foton, en kortare text som beskriver området och vad som finns att göra där. Som inloggad användare finns det dessutom möjlighet att skriva en egen kommentar till just den platsen som man själv har besökt.

Utforska Naturkartan Växjö Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades den