Lekplatsen linnés värld

I Linnéparken i Växjö, ett stenkast från centrum och Växjösjön, ligger temalekplatsen Linnés värld med inspiration från 1700-talet.

Utformningen av lekplatsen har inspirerats av den världsberömda botanikern Carl von Linné som under några år studerade i Karolinerhuset intill Domkyrkan. På lekplatsen samsas 1700-talets typiska krinoliner och peruker med blommor, insekter, djur och växter. Huvudattraktion är blomsterslottet som sätter stämningen och temat i hela lekparken. Utsiktstornet är utformat som en jätteblomma där man kan kika ut över den omgivande miljön. Inuti blomman kan barnen också kunna upptäcka ståndare och pistiller.

Bredvid slottet finns en liten lekstuga som är inspirerat av det lusthus som Linné lät bygga på sin gård utanför Uppsala 1769. Här förvarade Linné sina samlingar brand- och vattensäkert. I ett lusthusens fönster kan barnen själva montera en minirutschkana. Glöm inte heller att hälsa på de tidstypiska figurerna Fru och Herr 1700-tal som inspirerar till rollekar. Figurerna öppnar också för fina selfie- och Instagram-möjligheter i all sin pastellfärgade härlighet.

Välkomna till en lekplats där den lustfyllda och kreativa leken ger besökarna kunskaper om Linné och hans arbete.

Besök också någon av våra andra lekplatser

Foto: Werner Nystrand, Sydväst arkitektur och landskap i samarbete med Annika Carlsson och Frida Nordmark.

Mer information

HÄR ÄR NÅGRA FLER TIPS FRÅN OSS!

Sidan uppdaterades den