MAT2021: en hel MAT-vecka

Arrangör: Länsstyrelsen i Kronobergs län, Region Kronoberg, Destination Småland, Lantbrukarnas Riksförbund, Växjö kommun

Mellan den 11 och 19 september 2021 planeras MAT-runda, seminarier, restaurangdagar och andra aktiviteter kopplade till mat i Växjö och runt om i Kronobergs län.

I över ett decennium har evenemanget MAT varit en nationell mötesplats och folkfest för en närproducerad, småskalig och hållbar måltid. Nytt för i år är att MAT pågår en hel vecka. Den 11-19 september 2021 blir det seminarier, tävlingar, öppna gårdar och andra aktiviteter kopplat till mat i Växjö och runt om i länet. MAT-veckan avslutas den 18–19 september med en repris på fjolårets lyckade MAT-runda.

11-18 september: UT o ÄT

UT o ÄT är en vecka där Växjös restauranger tolkar lokal och hållbar mat. Den 11-18 september håller Växjös restauranger öppet och arrangerar olika mataktiviteter.

Restauranger som deltar hittar du på matsmaland.se Länk till annan webbplats.

14 september: Digital cookalong med Tareq Taylor

Under MAT2021 kan du laga mat på småländska råvaror tillsammans med Tareq Taylor! Tisdagen den 14 september kl. 18-19 är du inbjuden att laga mat med folkkära kocken Tareq. Under en timme lagar ni en vegetarisk rätt på småländska råvaror. Cookalongen visas på SMP.se och är öppen för alla. Det kommer att finnas möjlighet att köpa kassar hos ICA Maxi Växjö till ett förmånligt pris med ingredienser till maträtten.
Mer information om Tareqs cookalong finns på matsmaland.se Länk till annan webbplats.

Alla programpunkter för veckan hittar du på matsmaland.se Länk till annan webbplats.

14-15 september: Seminarier om hållbar matproduktion

På MAT2021 sänds seminarier live från Växjö. Den 14-15 september anordnas digitala seminariedagar som programleds av Ulrika Brydling. Liveprogrammet tar upp en mix av olika teman som offentliga måltider, hållbarhet, krisberedskap, mathantverk och lantbruk. Seminarierna är öppna för alla som är intresserade.
Se hela programmet och anmäl dig på matsmaland.se Länk till annan webbplats.

18-19 september MAT-rundan

MAT-rundan är en satsning på Kronobergs matföretag och en guide till närproducerad mat och upplevelser. I dessa speciella tider blir det uppenbart hur viktigt det är med en hållbar matproduktion i närområdet. MAT-rundan arrangeras den 18-19 september och alla företag har öppet kl 10:00-17:00.
Alla matföretagen och en interaktiv karta finns på matsmaland.se Länk till annan webbplats.


Om Covid-19
Med anledning av Covid-19 följer MAT:s arbetsgrupp pandemins utveckling noga och arbetar i enlighet med Folkmyndighetens rekommendationer och restriktioner. MAT2021 planeras att genomföras på ett säkert och ansvarsfullt sätt och i dialog med Länsstyrelsen, Polismyndigheten och smittskyddsläkare.

VAD HÄNDER I VÄXJÖ?

Sidan uppdaterades den