Glassiga Växjö

Oavsett om du är sugen på en Piggelin eller en Affogato så är Växjö rätt plats att glassa runt i. Och glass ska man äta på sommaren – minst en om dagen. Det är sedan gammalt.

Förutom de vanliga glassboxarna med en massa goda varianter och den klassiska mjukglassen kan du hitta några extra spännande varianter – några av dem tipsar vi om här.


Askelyckans konditori gör man sin egen glass och sorbet, eller rättare sagt gelato. Skillnaden mellan glass och gelato är bland annat att gelaton rörs långsammare under infrysning. Det gör den är lite kompaktare och krämigare. Den innehåller lite mindre fett är vanlig glass och är heller inte lika kall.

Sin egen glass gör man även på Chapter House – smakerna varierar. Spännande smaker som bacon, chokladstout, gräddfil och kanel och lingon/vit choklad har synts på menyn. Inget för fegisar alltså.

Bönan & Mustaschen kan du också äta glassen från Chapter House. Ett tips är att prova en Affogato – det är en kraftig espresso med en kula len vanljglass. En riktig lyxig ”vuxenglass”.

Mitt emot Bönan & Mustaschen ligger färgglada lilla Lohilo-kiosken där du kan köpa glass i många olika former, färger och smaker.

Pinchos är barn och ungdomars favoritställe. Och på Pinchos dessertmeny finns flera glassar och sorbeter. Ett tips är att prova deras friterade kanelbulle med vaniljglass.

Ute på Evedals camping finns en härlig glassbuffé där du skapar din egen glasskreation med hjälp av strössel, godis och olika sorters såser. Vill du hellre ha kulglass i struten så finns här en mängd smaker att välja mellan. Ett plus är såklart att du sedan kan ta glassen och gå ut på bryggan och sätta dig och dingla med fötterna i vattnet medan du äter den.

Gillar du tanken på buffé och att utforma din glass själv så ta en titt på We love food, Grand Samarkand. Där kan du pimpa din egen bägare frozen yoghurt i olika smaker och med olika tillbehör att välja mellan. Som namnet avslöjar är den här glassen baserad på yoghurt, och inte grädde som annars ofta är fallet.

Mjölkfri mjukglass – finns det ens? Jajamen - du hittar den på GoodShop Länk till annan webbplats. i Växjö city.

HÄR ÄR NÅGRA FLER TIPS FRÅN OSS!

Sidan uppdaterades den