Fias gröna sköna tips

Ät vegetariskt och gott i Växjö

Fler och fler går över till en hel eller delvis vegetarisk kost. Och så gott som varje restaurang har idag vegetariska alternativ som en självklar del av sin meny. Det är något som Fia Gustafsson, som har varit vegetarian i några år nu, ser väldigt positivt på.

– Det är kul att se att det kommer både fler och bättre vegetariska alternativ på Växjös restauranger – inte bara sallad och pasta med tomatsås, säger Fia. Jag gillar också att de flesta ställen går ifrån speciella vegetariska sektioner på sina menyer till att blanda in det som en naturlig del av utbudet.

Här delar hon med sig av sina bästa vegetariska Växjö-tips

Kungsgrillen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
– Finns på flera ställen i Växjö och de har så många goda alternativ. Dessutom till priser som alla har råd med. Min favorit är friterad halloumi i irakiskt bröd. Deras veganska pizzor är dessutom jättebra och finns i väldigt många olika smaker.

SMAK Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
– Kanske inte jättemånga rätter på menyn, men alltid gott och lite annorlunda. Och kvalitet är alltid bättre än kvantitet. Finns det friterad avocado – ta den! Den är magisk.

OAS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
– Det går inte att prata vegetarisk och vegansk mat i Växjö utan att nämna Oas. Det är ett otroligt mysigt litet fik där de lägger lika mycket tid på att det som serveras ser vackert ut som att det ska smaka bra. Ett ställe att sitta och fika på länge!

Izakaya Moshi Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
– Hit kan man gå med kompisar och alla hittar något gott att äta oavsett vad man gillar eller äter.

Villa & Trädgård de luxe Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
– Pizza gillar de flesta och Villan har alltid minst ett par, tre olika vegetariska/veganska alternativ av deras fantastiskt goda vedugnsbakade pizzor.

Chapter House Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
– Har alltid något smaskigt vegetariskt på sin meny. Ett plus är att man kombinerar ihop sin egen rätt genom att välja tillbehör och sås.

Mammornas café Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 Libanesisk mat är alltid ett säkert kort om man vill äta vegetariskt. Jag gillar det här med smårätter som man ställer mitt på bordet och plockar till sig av.

HÄR ÄR NÅGRA FLER TIPS FRÅN OSS!

Sidan uppdaterades den