Upptäck till fots

Stadskärnan

Den mysiga stadskärnan i Växjö, med sina lugna gågator, är svår att motstå både för den som vill strosa runt bland butiker och den som vill ha en bit mat. På sommaren lever city upp än mer när alla uteserveringar öppnar, de vackra planteringarna står i blom och lekgatan lockar till äventyr.

Ladda ner en karta över kulturhisotirska sevärdheter i Växjö stad Pdf, 7.5 MB.

Glaskonst

Förutom lugna gågator, restauranger, fik och lekplatser kan du också upptäcka stor glaskonst längs gatorna i Växjö. Exempelvis kan du promenera längs ett stråk, som kallas Glasgatan, och som går från Domkyrkan till slutet på Sandgärdsgatan. Det är ett stråk där sju glaskonstnärer har skapat glaskonst för gatumiljö. Vad sägs om konstnärer som Bertil Valliens, Ulrica Hydman-Valliens, Ludvig Löfgren, Åsa Jungnelius, Göran Wärff, Kjell Engman och Anna Ehrner? Alla konstverk har belysning i någon form och flera byter ansikte när ljuset skiftar. Ett måste för alla som gillar konst helt enkelt.

Fler konststråk att upptäcka hittar du på vaxjo.se Länk till annan webbplats.

Växjösjön

Man har inte varit i Växjö om man inte har sett eller gått runt Växjösjön. Växjösjön ligger mitt i stan och ett stenkast bort från butiker, kaféer och restauranger, men ett måste att upptäcka. Ta på dig ett par fotriktiga skor, sätt hörlurarna i öronen och gå en promenad runt sjön (rundan är cirka 5 km). Längs promenaden hittar du tennisplaner, planer för beachfotboll och beachvolleyboll, utomhusgym och utomhushinderbanan BootKampen. Men du kommer också att gå förbi 2 fina badplatser, olika grillplatser, vackra hus och en stor lekplats för barnen att roa sig på.

Växjö är perfekt att upptäcka till fots. Inom ett par kilometers radie kan du bocka av många sevärdheter, vackra byggnader och fantastisk natur från måste-se-listan.

HÄR ÄR NÅGRA FLER TIPS FRÅN OSS!

Sidan uppdaterades den