Tips för studenter i växjö

Vi tycker att det är riktigt roligt att du valt att studera i Växjö - staden med ett stort utbud av nöjen, evenemang och natur. För att du ska få ut det bästa av Växjö under dina år här har vi tillsammans med studenter sammanställt några tips som vi hoppas att du ska ha nytta av och få dig att trivas bra i Växjö.

Att göra efter skoltid:

Som student är det skönt att vara aktiv och koppla av från studierna. Det finns många sätt att göra det på, som träning och roliga aktiviteter. Vi har fått tips från två studenter, Sofia och Frej, som ger er deras bästa Växjö-tips till er som är nyblivna studenter, eller bara vill ha lite extra tips om Växjö ur en students perspektiv!

Frej tipsar om att på campus finns det massor av fina löpspår där du kan ta en springtur eller promenad. Vill du även utforska naturen utanför campus så är Växjö kommun rätt ställe för dig.

Det finns nämligen många fina platser att ta en löptur på i Växjö kommun. Länk till annan webbplats.

Ett av Sofias bästa sätt att varva ner är att ta en promenad från campus, runt Växjösjön, där du kan köpa glass på vägen och äta medan du promenerar hem till campus igen. Det finns även utegym runt promenadstråket för den som vill röra på sig lite extra. Ett bra sätt att hitta nya vägar ut runt Växjö är Naturkartan.

Andra träningsformer:

Sofia ville även ge tips på saker du kan göra året om, som att grilla tillsammans med dina vänner. På Teleborg finns det en grillplats lite nedanför slottet som är ett perfekt ställe att samla kompisarna på och grilla lite korv. Ta med en filt och något varmt att dricka så är det en aktivitet för hela året! Vill du åka på utflykt finns det över 120 grillplatser Länk till annan webbplats. runt om i Växjö kommun.


Pluggvänliga caféer och platser:

Har du tröttnat på universitetssalar, biblioteket och studentlyan? Längtar du efter en riktigt god kopp kaffe så att du håller dig alert nu när du nöter ny kunskap? Dessa pluggvänliga caféer och platser ger dig allt du behöver för en effektiv pluggstund. Länk till annan webbplats.

Både Frej och Sofia tipsar även om Universitetsbiblioteket där det högst upp finns en tyst avdelning, där du kan koncentrera dig det där lilla extra inför dina examinationer.


Upplev finns alltid till för dig när du vill ha tips på aktiviteter att hitta på. Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades den