Spontant och sportigt

Spontanidrottandet har ökat när många föreningar tvingats hålla stängt. Träningssugna i alla åldrar testar hinderbanor och utegym, springer i elljusspår och cyklar som aldrig förr. 

Om det är någon som har koll på det här med att träna utomhus så är det Annelie Bohman. Hon har sprungit längre än de flesta, gjort fem Ironman, simmat i sjöar som inte ens är varma och en massa andra, i mångas ögon, galna grejer. Hon gillar att utmana sig själv helt enkelt.

Vilka är dina favoritplatser i Växjö att träna på?

–Bokhultet är fint att springa i och det händer att det blir en runda där på lunchen. Sen är Notteryd ett fantastiskt ställe att springa på, utmanande terräng för en asfaltslöpare som mig och underbar natur som verkligen är en lisa för själen. Växjösjön är också fint att springa runt och att simma i och gärna kombinera bägge och köra lite swimrun.

Måste man vara sådär vältränad som du är för att ge sig ut ?

–Haha jag ser inte mig själv som särskilt vältränad och det finns alltid någon som är mer vältränad än en själv så man behöver inte alls ha tränat innan. Jag tänker att man ska inte jämföra sig med någon annan än sig själv och se de framsteg man själv gör, alla har vi varit nybörjare någon gång. Däremot kan man bli inspirerad och taggad av de som är starkare och snabbare än en själv.

Har du något tips för en soffpotatis som ändå känner att det spritter lite i benen?

–Att inte gå ut för hårt med det man nu tänker börja träna. Hellre två gånger i veckan så man klarar av att hålla det, än att träna sex till sju dagar i veckan i ett par veckor och tröttna. Om man vill börja med löpning så är det bra att varva löpning med gång. Till exempel springa två minuter och gå en minut. Allt beroende på vilken kondition man har. Det räcker att man börjar att vara ute i 30 minuter. Man ska känna att det här kan jag göra i morgon igen.

Det ska vara enkelt att motionera. Det finns flera ställen runt om i Växjö som du kan träna utan att vare sig boka tid eller köpa medlemsskap. Och som är öppet när du har tid. Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades den