Sommarlovstips i Växjö 2022

Äntligen är det efterlängtade sommarlovet här! Sovmorgnar, sol, bad, och ledighet. Vad du än har för planer under sommarlovet så finns det ännu mer att göra i Växjö kommun för alla sommarlovslediga barn.

Kanske planerar du att åka på läger, semester eller ta en tripp till sommarstugan. Kanske blir det en bra bok i hängmattan hos farmor och farfar eller en cykeltur till kusinerna? Hur du än väljer att spendera ditt sommarlov så ska det fyllas med sovmorgnar, sol, bad, häng med kompisar och glass.

Under sommarlovet så erbjuder Växjö kommun och de kommunala bostadsbolagen i samverkan med andra aktörer verksamhet för barn och unga i grundskoleåldern, 6–15 år.

Bland annat kan du:

Besöka Holmarna Länk till annan webbplats.
Under veckorna 24–28 kan du som ska börja årskurs 7 och uppåt häng med oss till vårt vildmarksparadis på Holmarna. Här kan du fiska, paddla kanot och kajak, bada och basta, sitta vid lägerelden och prata om allt mellan himmel och jord.

Visste du att det har arrangerats sommaraktiviteter på Holmarna sedan 1981? Holmarna är beläget i skogen vid sjön i Vederslöv och sägs vara en av Växjö kommuns vackraste friluftsbaser.

Uppleva mystiken i Växjö domkyrka Länk till annan webbplats.
Har du funderat på hur det ser ut uppe i kyrktornet på domkyrkan? Nu har du möjlighet att ta reda på det. Varje tisdag och fredag klockan 10–12 veckorna 24–28 och 32-34 arrangerar Växjö domkyrka olika vandringar och symboljakt i kyrkorummet där ni letar, räknar och upptäcker.

Delta på sommarkollo i kulturparken Länk till annan webbplats.
Vill du rekonstruera en grav från stenåldern eller är du intresserad av glaskonst? För dig som är 10–12 år finns chansen att delta i Kulturparkens sommarkollo där just detta ska göras. Kollot är gratis och det finns ett begränsat antal platser. Tider samt anmälan hittar du på webben.

Få en Scensommar
Scensommar betyder åtta veckor med musik, dans, teater, nycirkus och stand-up. Alltid under bar himmel och med fri entré. Bland annat kan du se Oscar Zia i Linnéparken och Aurelia Day i BG:s trädgård. Dessutom blir det flera föreställningar för lite yngre barn runt om i hela kommunen.

Vill du göra ännu mer i sommar?

Du hittar alla våra evenemang på upplev.vaxjo.se. Där finns även tips på vad du kan hitta på när solen skiner, när det regnar, när du är hungrig, när du vill cykla, när du vill leka, när du vill upptäcka…

vaxjo.se/sommarlov Länk till annan webbplats. hittar du allt som Växjö kommun arrangerar under sommarlovet

HÄR ÄR NÅGRA FLER TIPS FRÅN OSS!

Sidan uppdaterades den