Sommargata 2024

Under sommaren 2024 kommer Växjö kommun för första gången att testa konceptet sommargata. En del av Liedbergsgatan kommer att omvandlas till en sommarplats med sittplatser, aktivitetsytor, planteringar och mötesplatser.

Liedbergsgatan blir Växjös första sommargata

Det är Liedbergsgatan mellan Sandgärdsgatan och Storgatan i Växjö som ska stängas av för motortrafik och omvandlas till sommargata från mitten av maj till mitten av september 2024.

Visa platsen på karta - Växjökartan Länk till annan webbplats.

Invigning av sommargatan 2024
Den 5 juni klockan 13:00 inviger Växjö kommun sommargatan. Det blir en härlig sommarfest där alla är välkomna att vara med. Mer information om evenemanget kommer snart - håll utkik här för att få veta mer!

Vad kommer att hända på sommargatan?

Sommargatan utvecklas i samverkan med närliggande restauranger och affärer och med idéer från dialog med barn och ungdomar. På sommargatan 2024 kommer det bland annat att finnas:

Mattorg

Här du kan slå dig ner och njuta av mat eller fika. Ta med dig en egen picknickkorg eller välj något av det goda som erbjuds längs med och i närheten av gatan.

Aktivitetsytor där barn och unga kan ha kul och röra på sig

Välj mellan roliga aktiviteter som käpphäst-hoppning, balansgång på jungle line, målning med gatukritor. Marken kommer att dekoreras med linjer och hoppbanor - perfekt för att släppa lös energin och göra av med spring i benen!

Platser där du kan ta en paus och koppla av

Vila i solen i någon av våra hängmattor, hängstolar eller solstolar eller slå ut filen på konstgräset. Sommargatan erbjuder många olika sittplatser där du kan slå dig ner en stund.

Träd och växter som skapar sköna platser och skugga för varma dagar.

2100 plantor och åtta träd placeras på sommargatan, vilket förvandlar den till en grön och blomstrande plats.

Ny Växjö-skulptur

I sommar kommer en ny, plåtsvetsad Växjö-skulptur ha premiär på sommargatan. Skulpturen tas fram med hjälp av gymnasieelever på Kungsmadskolans Industritekniska program och Teknikums teknikelever.

Läs mer om skulpturen och projektet Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterades den