Hämta kraft i naturen

Hitta balansen mellan kropp och själ i naturen. I Växjö är det aldrig långt till ditt eget SPA.

Alla kan njuta av naturen på sitt sätt - man behöver inte vara en van naturmänniska, skogsmulle och vandrare. Snart slår boken ut i skir grönska, det börjar blomma, fåglarna kvittrar och det porlar i bäckar och vattendrag. Naturen är som ett enda stort SPA.

Strunta i Beach2021 - Skog2021 är här!

Tycker du att vattnet fortfarande är lite för kallt för att vara badbart kan du alltid ta ett skogsbad. Du behöver varken köpa nya badkläder eller paxa solstol

Så här skogsbadar du

  1. Sök upp en skog eller en park.
  2. Låt mobilen vila.
  3. Stå stilla och lägg märke till vad som finns runt dig.
  4. Promenera långsamt.
  5. Stanna till och utforska det du upptäcker. Känn på trädens bark. Dofta på gräset, mossan och blommorna, lyssna på trädens sus och fåglarnas kvitter.
  6. Sitt stilla en stund, eller varför inte lägga dig på en filt och titta upp i trädkronorna och himmelen. Blunda om du vill. Njut och känn stressen rinna av dig. Det är helt ok att ha gurkskivor på ögonlocken!

 

Logga ut och hitta tystnaden

I Växjö kommun hittar du flera tysta platser som är perfekta för återhämtning, rekreation eller skogsbad i långsam takt. Här kan du landa i grönskan, andas lugnare och samla ny energi. Här kan du omges av naturens egna ljud; som vågskvalpet från sjön, en bris i lövverket eller fågelsången. Visst låter det som en dröm efter en vecka fylld med digitala möten?

Du hittar alla våra tysta platser på www.naturkartan.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

HÄR ÄR NÅGRA FLER TIPS FRÅN OSS!

Sidan uppdaterades den