Julmarknad i Växjö kommun

Årets mysigaste högtid är redan här och självklart även dess julmarknader. Från november till december finns det stämningsfulla julmarknader att besöka runt om i Växjö kommun.

Att gå på julmarknad är ett av de bästa sätten att få upp stämningen inför jul. Glöggdoft, julmusik, halmbockar, pepparkakor, julklappar. Vad mer behöver man? Här kommer tips om mysiga julmarknader i och runt Växjö kommun.

Kulturparken Småland

I år kommer temat vara mat på julmarknaden på Smålands museum. Marknaden är en tradition sedan 1980-talet och sker inomhus på museet.

Bergqvara Gård Länk till annan webbplats.

Här är den lilla genuina och mysiga julmarknaden i herrgårdsmiljö, där det värnars om kvalitet och traditioner. Med lite tur kanske du kan stöta på en gårdstomte!

Dädesjö julmarknad

Julmarknad med inriktning på lokal mat och hantverk. Inne på Dädjesjös dansbana och utanför kommer 40 knallar att bjuda ut sina varor.

Kalvsviks julmarknad Länk till annan webbplats.

Kalvsviks bygdegård bjuder in till julmarknad med fokus på mat och hantverk. Här hittar du hantverk så som till exempel tomtar och vättar från ett 30-tal hantverkare. Provsmakning av julens läckerheter kommer även finnas!


Vill du åka på en liten tur utanför kommunen är två riktigt bra jultips:

Huseby julmarknad Länk till annan webbplats.

Jul i Kosta Länk till annan webbplats.

HÄR ÄR NÅGRA FLER TIPS FRÅN OSS!

Sidan uppdaterades den