Julmarknad i Växjö kommun

Årets mysigaste högtid är redan här och självklart även dess julmarknader. Från november till december finns det stämningsfulla julmarknader att besöka runt om i Växjö kommun.

Att gå på julmarknad är ett av de bästa sätten att få upp stämningen inför jul. Glöggdoft, julmusik, halmbockar, pepparkakor, julklappar. Vad mer behöver man? Här kommer tips om mysiga julmarknader i och runt Växjö kommun.

Kulturparken Småland Länk till annan webbplats.

Välkommen till Smålands museums stora årliga julmarknad. Lokala producenter av mat och konsthantverk medverkar. Inhandla julens förnödenheter och njut av dofter och vackra ting. På museet och i museiparken pågår aktiviteter för hela familjen under helgen. Marknaden är en tradition sedan 1980-talet och sker inomhus på museet.

Bergqvara Gård Länk till annan webbplats.

Här är den lilla genuina och mysiga julmarknaden i herrgårdsmiljö, där det värnas om kvalitet och traditioner. Med lite tur kanske du kan stöta på en gårdstomte!

Dädesjö julmarknad Länk till annan webbplats.

Julmarknad med inriktning på lokal mat och hantverk. Inne på Dädjesjös dansbana och utanför kommer 40 knallar att bjuda ut sina varor.

Kalvsviks julmarknad Länk till annan webbplats.

Kalvsviks bygdegård bjuder in till julmarknad andra advent med fokus på mat och hantverk. Här hittar du hantverk så som till exempel tomtar och vättar från ett 30-tal hantverkare. Provsmakning av julens läckerheter kommer även finnas!

Krogen på Logen Länk till annan webbplats.

Vi brukar samla ett 20-tal utställare/säljare i ladan vid Krogen på Logen – mat och café i Tolg. Julmarknaden är alltid helgen vid andra advent. I år blir det 3-4 december kl.11-15. Här kan man hitta närproducerad lokal mat (från prisbelönta Smålandsskafferi och Struts från grannbyn m.m.), fårskinn, julblommor & kransar, godis och hantverk.

Julmarknad Växjö Domkyrkocentrum Länk till annan webbplats.

Den 27e november mellan kl.12:30-16:00 slår Domkyrkocentrum upp portarna för julmarknad.
Det blir lotterier och försäljning i Sigfridssalen av hantverk, hemvävt, julsaker, hembakat, blommor, kransar och mycket mer. 
Kl 14.30 Tomteorkestern. 
Kl 15.30 Musik med Katedralskolans elever. 

Vill du åka på en liten tur utanför kommunen är två riktigt bra jultips:

Huseby julmarknad Länk till annan webbplats.

Jul i Kosta Länk till annan webbplats.

HÄR ÄR NÅGRA FLER TIPS FRÅN OSS!

Sidan uppdaterades den