Detta kan du göra när det regnar

Ibland styr en skur om planerna, men låt inte det hindra dig från att upptäcka Växjö med omnejd. På den här sidan hittar du några aktiviteter men det finns ännu fler spännande ställen att upptäcka när himlen öppnar sig.

Vill du upptäcka den småländska kulturen på nära håll? Kulturparken Småland inrymmer flera verksamheter, till exempel Utvandrarnas hus, Smålands museum och Sveriges glasmuseum. Här kan du besöka glasets magiska värld och göra tidsresor till spännande miljöer.

Smålands museum och Svergies Glasmuseum

På stadsbiblioteket anordnas sagostunder och många andra aktiviteter. Och där finns gott om mysiga platser att sätta sig ner och läsa en bok om man inte vill låna hem

Växjö stadsbibliotek Länk till annan webbplats.

För aktiva barn

För aktiva barnfamiljer finns bland annat Smålands spelhall, Växjö simhall, Hop n pop, Wallride och Leos Lekland. Smålands Spelhall erbjuder arkadspel, flipperspel och musikspel. Perfekt för både barn och föräldrar. Växjö simhall är en familjevänlig bad- och friskvårdsanläggning med bassänger, hopptorn och ett äventyrsbad. På Leos Lekland är det fokus på lek och rörelse. På Hop n pop och Wallride kan man klättra, hoppa, studsa och en massa mer farftfyllda aktiviteter.

Smålands spelhall

Växjö simhall

Leos Lekland

Hop'n'pop

Wallride

Shopping

Shopping under tak erbjuds hos köpcentret Grand Samarkand. Ett 70-tal butiker, restauranger och kaféer inryms i gallerian som har öppet sju dagar i veckan.

Grand Samarkand

Vill du utmana kompisgänget i bowling eller shuffleboard? Event center Knock 'em down och O´Learys erbjuder aktiviteter ihop med både mat och barhäng.

Knock 'em Down

O´Learys

Föredrar du lite lugnare tempo? Varför inte fika på småländskt vis? Oavsett om du känner för en vegansk latte eller en kopp vanligt småländskt bryggkaffe så finns det många kafébord för dig.

Lista över caféer, fik och resaturanger

Se och göra i Växjö kommun

Mer tips på saker att uppleva och göra

HÄR ÄR NÅGRA FLER TIPS FRÅN OSS!

Grand Samarkand
Växjö Stadsbibliotek
Smålands spelhall
Leos Lekland

Sidan uppdaterades den