Per Tengstrand och Novo Quartet

Arrangör: Musik i syd

Vartannat jämt år firas Tengstrandfestivalen i Växjö.

Stadens son, Per Tengstrand, bor sedan flera år i USA men är sin hemstad trogen och återkommer för att musicera så ofta det går. 2020 blev ju ett annorlunda år men festivalen firades ändå i en mindre version men lika festlig och musikalisk som tidigare. Vi möter Per tillsammans med danska Novo Quartet i Edvard Griegs pianokonsert i a-moll Op 16.

Här framförs den I ett unikt arrangemang av Per Tengstrand själv för piano och stråkkvartett. Konserten spelades in under festivalen i Musik i Syds nya lokaler på Nygatan 6 i Växjö den 29 september 2020. Novo Quartet består av Kaya Kato Møller och Nikolai Vasili Nedergaard, violin, Daniel Sledzinski, viola, och Signe Ebstrup Bitsch, cello.Mer information om nästa tillfälle

VAD HÄNDER I VÄXJÖ?

Sidan uppdaterades den