Aktivt lov i Växjö kommun

Aktivt lov erbjuder aktiviteter för barn och unga mellan 6-15 år under sommaren, både i Växjö kommuns egna verksamheter och i samverkan med andra aktörer.

Här nedan ser du vilka olika verksamheter som finns under sommarlovet. För att se specifika aktiviteter dag för dag så finns det i evenemangskalendern under taggen aktivt lov Länk till annan webbplats.

Araby park arena

Araby park arena har aktiviteter för barn och unga måndag-lördag
v. 24-28 och v. 31-32. Det kommer att vara många aktiviteter utomhus. Du kan till exempel vara med i Arabymästerskapen, prova olika idrotter, spela schack, skapa i bild och teknik, se teater och testa friluftsliv. Du behöver anmäla dig till några aktiviteter men för det mesta är det bara att komma. Alla aktiviteter är avgiftsfria.

Kl. 13.00-18.00 barn upp till klass 6, många aktiviteter är för klass 1-6 men yngre är välkomna i sällskap av vuxen för att leka och pyssla

Kl. 18.00-21.00 högstadiet och gymnasiet

Du kan alltid fråga personalen eller maila arabyparkarena@vaxjo.se. Följ @arabyparkarena på Facebook och Instagram för att se allt kul som händer.

Stängt

Fredag 25 juni-lördag 26 juni och hela v.29-30 är det stängt.

Kick off måndag 14 juni

Rivstarta sommarlovet med Araby park arena!

Kl. 14.00-18.00 barn upp till klass 6: parkour, göra masker, basket, slackline mm.

Kl. 18.00-21.00 högstadiet och gymnasiet: utomhusschack, fotboll, basket, slackline mm.

Adress

Araby park arena, Höstvägen 5A i Växjö

Biblioteket

  • Högläsningssommar och bokslukarsommar, låna och läs, mer information hittar du på bibliotekets hemsida.
  • Pop-upbibliotek hela sommaren! Håll utkik efter oss och vår bibliotekscykel, vi kan dyka upp med pyssel och boktips i lekparken eller på stranden!
  • 14 juni – 13 augusti (vecka 24-32). Tisdag – fredag, kl. 10-14 är det sommarlovshäng med sommarungdomar från Växjölöftet. Det kommer att vara alltifrån pyssel, skapande, boktips, sagostunder med mycket mera. Håll utkik på våra sociala medier så kan du se vad som händer under veckan. Fri entré och ingen föranmälan.

Under samma veckor pågår också e-sportläger i Tellus på stadsbiblioteket, anmälan sker till kodotek.bibliotek@vaxjo.se.

Trolleriskola under vecka 32

  • Tisdag 10/8 Braås bibliotek kl 14, fri entré. OBS! Anmälan till braas.bibliotek@vaxjo.se eller 0474-62 20 40
  • Onsdag 11/8 Teleborgs bibliotek kl. 14, fri entré. OBS! Anmälan till teleborg.bibliotek@vaxjo.se eller 0470-414 68.
  • Torsdag 12/8. Lammhults bibliotek kl. 13, fri entré. OBS! Anmälan till lammhult.bibliotek@vaxjo.se eller 0472-26 83 70

Bergendahlska gården

BG Band Camp-21

BG Band Camp-21 är ett musikläger som har varit återkommande sedan 2015. Det är ett dagläger där feriearbetande ungdomar med stöd av ordinarie personal lär yngre deltagare att spela i grupp. Band Camp brukar avslutas med en konsert men det här året är vi tveksamma om den kan genomföras på vanligt sätt, det blir troligtvis en digital lösning. Band Camp är det föranmälan till och information går ut till skolorna.


I år är det premiär för BG Hip Hop Camp. Det drivs av personal från Fältgruppen samt feriearbetande ungdomar som lär yngre deltagare. Det är föranmälan även på den här aktiviteten.


Scensommar

Det planeras för tre arrangemang på BG.

Du hittar dem och alla andra Scensommar-evenemang här på upplev.vaxjo.se


Fältgruppens sommarlovsaktiviteter

Fältgruppen har riktade sommarlovsaktiviteter under hela sommarlovet. De kommer också att besöka fritidsgårdarna i hela Växjö kommun och ha öppna aktiviteter där.

Varannan fredag (jämna veckor, start v 24) har Fältgruppen filmvisning utomhus i Bergendahlska gårdens trädgård. Den är öppen för alla.

Fältgruppen kommer även att ha spontana aktiviteter för alla ungdomar på mötesplatser i Växjö kommun.

Se information på Bergendahlska gårdens Facebook och Instagram.

Fritidsgårdarna

Fritidsgårdarnas verksamhet vänder sig första hand till ungdomar i åk 7 till åk 9. För att vara med på våra aktiviteter så måste du anmäla dig för att vara säker på att få en plats.

Du anmäler dig till aktiviterna här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Holmarna – det är bara du som sätter gränserna för ditt sommaräventyr!

Holmarna är öppet för dig som vill bada, basta, fiska, paddla kanot, åka ring bakom motorbåt, utforska naturen eller bara hänga tillsammans och såklart vara med på de planerade aktiviteterna!

Alla är välkomna men rekommenderad ålder är åk 6–9. Åk till Holmarna med minibuss som går från TC, Fagrabäcks fritidsgård och BG.

Holmarna är öppet vecka 24 till vecka 27.

På @friluftsgardenvxo läggs information om öppettider, mer information om aktiviteterna och ändringar upp. Telefon: 0470-411 88.

Braås- Rottne Fritidsgård – sommarens inneställe fast ute!

I sommar är utomhusfritidsgården öppen så länge vädret tillåter, med grillkvällar, glassbingo, pysselaktiviteter, olika former av turneringar och mycket mer.

En resa till holmarna samt en picknickutflykt är planerad.


Fritidsgården är öppen vecka 24 till vecka 27.

Följ gärna @braasrottnefritidsgard på instagram för information om öppettider, mer information om aktiviteterna och ev ändringar. Telefon: 0474-62 20 10.

UNKAN - Lammhultsfritidsgård

Nu är det dags för sommarlov och det betyder att vi på Lammhults fritidsgård kommer att gå in i vår sommarverksamhet.

Vi kommer ha öppet 4 veckor, mellan vecka 24 och 27. Det kommer hända massor av skoj under dessa fyra veckor. Bland annat blir det läger på holmarna, dagsutflykter till vindskyddet, besök på badet, grill och andra trevliga aktiviteter på fritidsgården.

Följ gärna UNKAN på sociala medier, där finns information om öppettider och om aktiviteterna. Instagram @ lammhultsfritidsgard Facebook @ Lammhultsfritidsgård. Telefonnummer: 072-383 61 25.

Tjejer Emellan

I sommar kan du hänga med Tjejer Emellan på Panncentralen och göra spännande och roliga aktiviteter. Det kommer att bli en massa kul, allt från minigolf, basket till utflykter och picknick. Aktiviteterna passar åk 4–6 och åk 7–9.

Följ gärna @tjejeremellan på Instagram där finns information om öppettider, mer information om aktiviteterna och om någon ändring sker. Telefonnummer: 0470-411 83

Sommargården Strandbjörket

I år öppnas en sommargård i Strandbjörket upp i samarbete med Växjö Ravens.

Sommargården är öppen mellan vecka 24 och vecka 30.

Kom och häng, bada, grilla, spela spel och massor annat skoj. Håll koll på gårdarnas Instagram och i kalendern här på Upplev Växjö.

Har du frågor så kan du ringa 0470-59 94 19 eller 072-38 36 069. Instagram: @ewfritidsgard, @fagrabacksfritidsgard, @norregards_fritidsgard, @notsfritidsgard, @fritidsgardenparlagerkvist, @tcfritidsgard

Vidingehem

För andra året i rad arrangerar Vidingehem Sommarskoj – en satsning på aktiviteter för barn och ungdomar runt om i Växjö kommun. Fjolårets Sommarskoj blev en succé. Under fyra fina sommarveckor deltog nästan 700 barn och ungdomar i pyssel, spel och spännande tävlingar, från Värends Nöbbele i söder till Lammhult i norr. Nu är det dags igen – med start den 28 juni och under de fyra följande veckorna finns Vidingehem på plats, fulladdade med roliga aktiviteter, perfekta för sommarlovslediga dagar. Ni hittar programmet i sin helhet på www.vidingehem.se Länk till annan webbplats.

Växjöbostäder

Växjöbostäder erbjuder utomhusaktiviteter för barn och familjer i Växjöbostäders bostadsområden. Det kommer att vara allt från spontana till planerade aktiviteter, så som sport, pyssel, lekar och brädspel.

Plats: Kvarteret Kråkan (Vintervägen) och Romavallen (Furutåvägen) under veckorna 25-31. För mer information, följ #sommarmedväxjöbostäder på instagram.

Scensommar

Under v.29–32 erbjuder Scensommar ett varierat utbud av barnföreställningar i form av teater, musik likväl som dans för barn och familj. Föreställningarna har fri entré och äger rum under bar himmel.

Scensommars program

4H Teleborg

Välkomna till ännu en fantastisk sommar på Teleborgs 4H-gård!

Inför sommaren finns ännu fler djur på gården, getter och grisar har nämligen flyttat hit. Fåren, kaninerna och hönsen är på gården precis som vanligt. Veckorna 28-31 är fyllda med roliga aktiviteter. Varje dag måndag-söndag erbjuds tre ledarledda aktiviteter kl 11, kl 14 och kl 16, ingen föranmälan krävs och aktiviteterna är så klart helt gratis! Det blir pyssel, bakning, leka lekar, ta hand om djuren och mycket mer.

Kontakt: teleborg@4h.se eller 070-433 43 82.

Växjö 4H-gård

Under vecka 30 och 31 anordnar Växjö 4H kostnadsfria utomhusaktiviteter för barn och ungdomar 6-12 år. Aktiviteterna kommer att läggas upp på: membersky.com/org/4h/vaxjo-4h Länk till annan webbplats. och där sker även anmälan. För att delta på våra aktiviteterna behöver du föranmäla dig då det finns ett begränsat antal platser.

Dackegymnasterna

Dackegymnasterna kommer erbjuda öppna dagläger för barn i lågstadiet och mellanstadiet under v24 och v25. Aktiviteterna är gratis.

Daglägerna kommer vara i Teleborgshallens B-hall den 16-17 juni för lågstadiet, födda 2011-2013, (FULLBOKAT) och 23-24 juni för mellanstadiet, födda 2008-2010.

Dagläger i Hovshagsskolan 16-17 juni för mellanstadiet, födda 2008-2010, och den 21-22 juni för lågstadiet, födda 2011-2013.

Lägerdagarna som erbjuds är en prova på verksamhet som i första hand riktar sig till de barn som inte är aktiva i gymnastik.

Under lägerdagarna kommer barnen får prova på gymnastik i olika former, dans, lekar och aktiviteter. Inga förkunskaper krävs

Vi har ett begränsat antal platser på dagläger dagarna till 20 personer/läger.

Anmälan plats görs visa vår bokningssida Länk till annan webbplats.

Följ instruktionerna på bokningssidan för att boka plats. (inloggning krävs).

Aktiviteter med föreningar

Aktivt lov samverkar med föreningslivet i kommunen för att kunna erbjuda aktiviteter för alla barn och unga med så brett utbud som möjligt. För mer information om vad som händer, håll koll i evenemangskalendern.

Föreningarna vi samverkar med i år

Växjö BK, Växjö Ravens, Växjöortens fältrittklubb, Ingelstad IK, Centro Cultural Boliviano, Sedokan Aikido Dojo Växjö, Åryds IK, Sverige Hazarernas förening, Arabys aktiva familjer, Dackegymnasterna, Växjö simsällskap, Boxningsklubben Värend, Pamir aktiv ungdomsförening, Ingelstad Innebandyklubb, La Pelegrina, Lammhults ridklubb och Braås Ponny- och ridklubb.

HÄR ÄR NÅGRA FLER TIPS FRÅN OSS!

Sidan uppdaterades den